Cara Membeli Bitcoin Tanpa Nama

Bitcoin itu sendiri tidak benar-benar tanpa nama. Apabila anda memikirkan tentang namanya yang tidak disebutkan namanya, terdapat serangan jantung yang mini: siapa sahaja dapat melihat berapa banyak bitcoin yang anda miliki untuk alamat tertentu; ditambah, mereka dapat mengikuti bagaimana bitcoin berpindah dari alamat itu ke alamat lain.

Walaupun begitu, mungkin ini bukan kebimbangan terbesar bagi kebanyakan pemegang bitcoin dan bakal pembeli. Apa yang menakutkan adalah: perlu mengesahkan identiti peribadi seseorang semasa membeli atau menjual bitcoin – Sebilangan orang tidak selesa menyerahkan foto pasport dan selfie mereka.

Sekiranya itu seperti anda, anda mungkin ingin mengetahui cara membeli bitcoin tanpa nama tanpa pengesahan. Artikel ini membincangkan bagaimana untuk menyelesaikannya. Teruskan membaca.

Membeli Bitcoin Tanpa Nama Tanpa Nama

Anda mungkin membaca artikel ini kerana anda telah cuba membeli bitcoin dengan kebanyakan pertukaran tetapi mereka meminta pengesahan sebelum anda dapat membuat pesanan. Itu boleh mengecewakan; Bagaimanapun, bitcoin dimaksudkan untuk menjadi mata wang digital peer-to-peer. Anda mungkin tertanya-tanya: apa kaitannya dengan mengesahkan Identiti anda? Sejujurnya, sebilangan daripada kita hanya mahu membeli beberapa bitcoin, dan meneruskan kehidupan kita.

Menarik: Adakah Transaksi Bitcoin Betul Tanpa Nama?

Walau bagaimanapun, itu bukan bagaimana sistem semasa kabel. Sebilangan besar pertukaran yang memperdagangkan mata wang digital, termasuk bitcoin, harus meminta pengesahan ID untuk melindungi diri mereka dari penipuan dan pengubahan wang haram. Juga, tidak mudah membeli bitcoin tanpa nama kerana, dalam kebanyakan senario, anda dapat menukar mata wang fiat dengan bitcoin. Kecuali anda membeli secara langsung dari penjual tanpa melibatkan orang tengah, tidak ada jaminan untuk tidak dikenali.

Walaupun begitu, terdapat beberapa cara untuk membeli bitcoin tanpa menjalani pengesahan.

Anda boleh membeli bitcoin dengan cara berikut:

 • Laman web perdagangan peer-to-peer
 • Pertukaran khusus yang tidak meminta pengesahan.
 • Beli dari ATM BTC.

Harap maklum bahawa kaedah pembayaran akan sangat berbeza bergantung pada platform yang anda beli bitcoin. Anda boleh memilih kad kredit / debit, baucar prabayar / kad hadiah, deposit tunai, pindahan wang melalui bank, dan sebagainya – semuanya bergantung pada tempat anda membeli bitcoin dari.

Di samping itu, beberapa kaedah pembayaran ini tidak benar-benar tanpa nama tetapi sekurang-kurangnya anda tidak perlu menyerahkan maklumat peribadi anda semasa membeli bitcoin. Sekiranya saya tidak salah, anda mungkin mahu membeli bitcoin dan berjalan pergi. Anda bergantung pada kaedah pembayaran yang ingin anda gunakan.

Mari kita lihat beberapa pilihan yang ada.

Platform Peer-to-Peer

Pasar P2P adalah pilihan hebat apabila anda ingin membeli bitcoin tanpa pengesahan. Kelebihan platform tersebut ialah perincian urus niaga tetap peribadi antara anda dan penjual.

Beberapa pasar P2P yang terkenal untuk melihat:

1. LocalBitcoins

Logo LocalBitcoins.com

Localbitcoins adalah salah satu pasar P2P yang boleh anda beli bitcoin tanpa pengesahan. Di Localbitcoins, pembeli boleh menukar wang fiat dengan bitcoin. Anda hanya perlu melayari laman web untuk melihat tawaran dari pelbagai penjual, bersama dengan kaedah pembayaran yang mereka gemari.

Semasa perdagangan dimulakan, Localbitcoins mengunci bitcoin penjual dalam akaun escrow. Wang syiling akan dikeluarkan ke dompet Localbitcoins anda hanya apabila penjual anda mengesahkan telah menerima pembayaran anda. Sekiranya anda mahu namanya tidak dikenali, deposit tunai akan berfungsi dengan baik. Pertemuan tatap muka tidak apa-apa, tetapi anda dapat dengan mudah ditipu.

Untuk membeli bitcoin di Localbitcoins, ikuti langkah berikut:

Langkah 1: Daftar akaun dengan localbitcoins.com.

Langkah 2: Lihat pelbagai tawaran di halaman iklan. Pastikan untuk menyaring hasilnya dengan kaedah pembayaran pilihan anda. Wang tunai boleh dibuat melalui pos atau deposit tunai di bank.

Langkah 3: Sekiranya anda menjumpai iklan yang anda suka, klik di atasnya untuk melihat syarat perdagangan, kemudian hantarkan permintaan perdagangan. Pastikan anda membaca syarat perdagangan penjual. Dalam kebanyakan kes, penjual memberikan nombor telefon; anda boleh menghubungi mereka untuk mengatur pertemuan atau membincangkan tujuan pembayaran.

Apabila penjual menerima pembayaran, mereka akan melepaskan bitcoin dari akaun Localbitcoins Escrow ke dompet Localbitcoins anda. Untuk setiap perdagangan yang anda mulakan, Localbitcoins akan memberi anda kod; anda akan menggunakan kod tepat ini untuk mengesahkan penjual telah mengeluarkan bitcoin. Sekiranya anda meminta kod penjual, dan kodnya tidak sepadan dengan kod anda, penjual belum mengeluarkan bitcoin.

Sekiranya anda membayar penjual tetapi mereka tidak dapat menahan kesepakatan, Localbitcoins akan melepaskan bitcoin ke akaun anda. Langkah keselamatan ini memastikan anda tidak ditipu.

Berikut adalah video mengenai cara membeli bitcoin tanpa nama di Localbitcoins.com.

Kelebihan:

 • Anda berurusan dengan orang yang sebenarnya.
 • Selamat dan pantas sekiranya anda mematuhi syaratnya.
 • Menawarkan kaedah pembayaran yang pelbagai.
 • Tiada had yang ditetapkan

Keburukan:

 • Terlalu banyak penipuan.
 • Transaksi tatap muka boleh menjadi tidak selamat.
 • Perjumpaan tempatan tidak mungkin dilakukan untuk orang di lokasi geografi yang berbeza.
 • Bayaran kadangkala tinggi.

2. PaxFul

Beli Bitcoin di Paxful

Paxful telah wujud sejak tahun 2015. Sekiranya anda menghadapi masalah membeli bitcoin di negara anda, mungkin anda boleh mencuba Paxful – mereka mengalu-alukan orang dari seluruh dunia. Menjadi pertukaran peer-to-peer, peniaga boleh menukar mata wang digital dengan bebas tanpa melalui langkah-langkah pengesahan yang ketat. Paxful adalah platform yang menghubungkan pembeli dan penjual bitcoin.

Untuk tidak dikenali, deposit tunai dan baucar prabayar adalah alternatif terbaik kerana anda tidak perlu memuat naik ID anda.

Langkah 1: Untuk membeli bitcoin, cukup daftar akaun dengan Menyenangkan. Aktifkan akaun anda dengan mengesahkan pautan yang akan dihantar ke e-mel anda.

Langkah 2: Pergi ke halaman tawaran untuk melihat senarai yang berbeza; pilih deposit tunai atau baucar prabayar sebagai kaedah pembayaran jika tidak mahu menghantar kad pengenalan anda. Setelah anda melihat iklan yang menarik, klik pada ikon ‘Beli’ untuk melihat syarat perdagangan, dan juga berbual dengan penjual.

Setelah anda menyelesaikan pembayaran, bitcoin akan dikeluarkan dari akaun Escrow ke dompet Paxful anda.

Kelebihan:

 • Tiada had atau pengesahan mengenai jumlah yang boleh anda beli.
 • Mudah membeli bitcoin.
 • Sokongan responsif.
 • Menunjukkan reputasi penjual.

Keburukan:

 • Bagi pembeli, kadar pertukaran bagi kebanyakan perdagangan adalah tinggi.
 • Penjual mungkin cuba menipu anda.

3. HodlHodl

Beli Bitcoin di HodlHodl

Hodlhodl adalah pertukaran cryptocurrency P2P yang tidak memerlukan pematuhan KYC / AML. Untuk membeli bitcoin, anda hanya perlu membuat akaun anda. Platform ini sangat berharap dapat membuat perbezaan. Dana kawalan pengguna di escrow mereka, dan bayaran yang perlu dibayar sangat rendah – kira-kira 0.6% setiap perdagangan. Kelebihan lain ialah Hodlhodl mempunyai Testnet; dengan Testnet, anda dapat belajar bagaimana berniaga tanpa mata wang sebenar. Juga, Exchange merancang untuk mengintegrasikan Rangkaian Kilat ke platform mereka untuk mempercepat urus niaga.

Untuk membeli bitcoin tanpa nama, anda boleh memilih wang tunai secara peribadi, deposit tunai di bank, atau wang tunai melalui pos. Bergantung pada tempat anda berada, anda mungkin bernasib baik kerana mendapati seseorang menerima wang tunai sebagai kaedah pembayaran rasmi; jika tidak, anda perlu membayar kaedah pembayaran lain.

Kepala ke hodlhodl untuk membuat akaun anda. Anda hanya perlu memberikan e-mel dan kata laluan yang unik untuk mula membeli. Setelah anda mengaktifkan akaun anda dengan mengesahkan pautan yang menghantar peti masuk anda, arahkan ke tab ‘Beli Bitcoin’. Dari sana, anda boleh menapis carian agar sesuai dengan lokasi dan kaedah pembayaran anda. Sekiranya anda mendapat tawaran yang anda suka, klik pada profil penjual untuk membuat pesanan.

Kelebihan:

 • Tidak diperlukan pengesahan.
 • Bayaran rendah.
 • Selamat; pengguna mengawal dana.
 • Sokongan Segwit.

Keburukan:

 • Warganegara A.S. tidak dibenarkan.

4. Remitano

Beli Bitcoin di Remitano

Remitano adalah pasaran bitcoin P2P yang lain. Sama seperti kebanyakan pasaran P2P, ia menggunakan perkhidmatan Escrow untuk membuat perdagangan cepat. Pertama, pembeli membuka perdagangan, menentukan jumlah bitcoin yang ingin mereka beli. Kemudian penjual memindahkan bitcoin ke akaun Escrow Remitano, di mana mereka akan dikunci sehingga penjual mengesahkan bahawa mereka telah menerima pembayaran.

Untuk membeli bitcoin tanpa pengesahan di Remitano, daftar akaun (anda memerlukan alamat e-mel), kemudian periksa senarai penjual untuk memilih pilihan pilihan anda. Dari sana, klik pada tawaran untuk melihat syarat perdagangan, dan cara membuat pembayaran. Bitcoin akan dikeluarkan dari akaun Escrow Remitano ke alamat bitcoin anda.

Kelebihan:

 • Tiada syarat KYC / AML untuk deposit tunai.
 • Menunjukkan reputasi penjual.
 • Menggunakan Escrow untuk Melindungi peniaga.
 • Bayaran rendah.
 • thumbs-upRawatan pelanggan yang responsif.

Keburukan:

 • Ia berasaskan pantai.
 • thumbs-downTidak mudah untuk mencari penjual yang menerima deposit tunai.

5. Bitquick

Beli Bitcoin di Bitquick

BitQuick sebelum ini dikenali sebagai BuyBitcoin.US. Di sini, anda hanya dapat membeli sejumlah kecil bitcoin kerana had pembelian adalah terhad kepada nilai bitcoin bernilai sekitar $ 500. Di atas had itu, anda mungkin perlu mengesahkan ID anda. Sekiranya anda berharap dapat membeli sejumlah kecil bitcoin, BitQuick adalah permulaan yang baik. Anda hanya perlu mengesahkan nombor telefon anda untuk mula membeli.

Cara membeli:

Langkah 1: Klik pada butang ‘Beli’, dan tentukan jumlah yang ingin anda beli. Sebagai pilihan, anda boleh menavigasi ke senarai pesanan.

Langkah 2: Pilih bank terdekat dengan anda, kemudian buat deposit tunai.

Langkah 3: Ambil gambar resit dari transaksi dan hantarkan kepada penjual melalui e-mel.

Langkah 4: Penjual akan melepaskan bitcoin dari escrow setelah mereka mengesahkan kesahihan resit.

Kelebihan:

 • Nyaman untuk jumlah yang kecil.
 • Ia pantas; paling lama satu jam untuk mendapatkan bitcoin.
 • Sokongan pelanggan yang pantas dan responsif.

Keburukan:

 • Privasi terhad; memerlukan pengenalan untuk jumlah yang tinggi.
 • thumbs-downYuran yang tinggi; 2% untuk deposit tunai.
 • thumbs-downLimit untuk mereka yang tidak mempunyai ID.

6. Wallofcoins

Beli Bitcoin di WallOfCoins

Wallofcoins adalah P2P Exchange yang lain di mana anda boleh membeli bitcoin tanpa ID. Untuk melindungi identiti penggunanya, platform ini hanya menggunakan deposit tunai di bank. Anda hanya memerlukan e-mel dan nombor telefon yang berfungsi untuk membeli bitcoin dengan Wallofcoins – tidak ada batasan sama ada berapa banyak bitcoin yang boleh anda beli.

Untuk membeli bitcoin, cukup klik butang ‘Beli’, masukkan kod ZIP anda untuk membolehkan sistem mencari destinasi pembayaran terdekat. Kemudian, berikan alamat bitcoin anda, jumlah yang anda ingin beli, dan kemudian buat pesanan. Wallofcoins akan membimbing anda, melalui sistem SMS, cara membuat pembayaran ke destinasi pembayaran yang dipilih.

Video ini menerangkan bagaimana untuk melakukannya.

Kelebihan:

 • Tiada had.
 • Anda boleh membeli serendah $ 5.
 • Bayaran rendah.

Keburukan:

 • Sebilangan besar penjual tidak mahu menjual BTC dalam jumlah yang tinggi.
 • thumbs-downPenjual yang mengesahkan pembayaran menentukan kelajuan penghantaran.
 • thumbs-downYuran yang dikenakan tidak ditunjukkan secara terbuka.

7. Bisq

Beli Bitcoin di Bisq

Bisq adalah aplikasi terdesentralisasi sumber terbuka, peer-to-peer. Dengan menggunakan aplikasi ini, sesiapa sahaja boleh menukar mata wang fiat dengan bitcoin. Oleh kerana tidak ada pelayan terpusat untuk bergantung, pengguna mengawal dana mereka. Anda tidak perlu memberikan maklumat peribadi untuk membeli bitcoin menggunakan aplikasi Bisq. Selain itu, semua butiran transaksi tetap peribadi antara anda dan penjual.

Langkah 1: Muat turun aplikasi Bisq, dan pasangkannya di PC anda.

Langkah 2: Pautkan kaedah pembayaran ke akaun Bisq anda. Anda boleh memilih dari pelbagai kaedah pembayaran termasuk transfer bank dan deposit tunai.

Langkah 3: Setelah anda menghubungkan kaedah pembayaran, arahkan ke tab ‘Beli BTC’ untuk Mula mencari tawaran. Klik pada ‘Beli BTC ’ tab untuk melengkapkan syarat tawaran: berapa BTC yang perlu dibeli, jumlah yang perlu dibayar dalam USD atau Euro, dan yuran + deposit keselamatan yang perlu dibayar. Anda harus membiayai perdagangan anda dengan sejumlah kecil BTC; ini meliputi deposit jaminan, yuran perdagangan, dan yuran perlombongan. Anda boleh membiayai dompet anda sama ada dari aplikasi Bisq atau dari dompet lain.

Langkah 4: Tunggu blockchain Bitcoin untuk mengesahkan transaksi BTC anda (sekurang-kurangnya enam pengesahan diperlukan), dan kemudian teruskan membuat pembayaran untuk bitcoin yang anda beli. Setelah anda membuat pembayaran, tunggu pengesahan penjual. Anda harus menerima bitcoin anda, bersama dengan deposit keselamatan anda, setelah penjual mengesahkan penerimaan pembayaran. Sekiranya berlaku pertikaian, pihak aplikasi mempunyai sistem timbang tara terbina dalam.

Kelebihan:

 • Ia terdesentralisasi; tidak perlu pendaftaran.
 • Sumber terbuka, selamat dan pantas.
 • Transaksi tidak dikenali sepenuhnya.
 • thumbs-upMempunyai sistem penimbang tara.

Keburukan:

 • Pengguna mungkin menghadapi masalah menjalankan klien pada mulanya.
 • Tidak praktikal jika seseorang tidak mempunyai BTC untuk menawarkan jaminan.

Beli Bitcoin tanpa nama dengan Kad Kredit / kad Debit

Membeli bitcoin tanpa nama dengan kad kredit / debit adalah tugas yang sukar. Itu kerana meningkatnya kes penipuan yang melibatkan wang plastik; oleh itu, Bursa perlu meminta perincian KYC / AML untuk mengelakkan terjebak dalam pergaulan ini. Pertukaran yang tidak meminta pengesahan kemungkinan besar mempunyai had berapa banyak bitcoin yang boleh anda beli dengan kad kredit atau kad debit anda.

Sekiranya anda tidak keberatan mengesahkan Identiti anda, berikut adalah lima Pertukaran yang boleh anda beli bitcoin dengan kad kredit.

Untuk membeli bitcoin tanpa ID, menggunakan kad kredit, cubalah dua Pertukaran ini. Juga, perhatikan bahawa kad kredit dan kad debit bukan satu-satunya pilihan pembayaran yang diterima. Deposit tunai dan juga baucar prabayar adalah alternatif juga.

247Tukar

247Exchange adalah salah satu platform di mana anda boleh membeli bitcoin tanpa ID dengan menggunakan kad kredit atau kad debit. Namun, mereka mempunyai had pembelian awal untuk pengguna baru. Akaun baru mempunyai had harian / bulanan $ 100. Untuk meningkatkan had anda, anda perlu membeli bitcoin bernilai setara dengan sekurang-kurangnya $ 15; ini akan meningkatkan had harian anda kepada $ 150; had bulanan anda akan meningkat hingga $ 300.

Sekiranya anda membeli bitcoin bernilai sekurang-kurangnya $ 100, had harian anda akan meningkat kepada $ 250 sementara had bulanan akan meningkat hingga $ 500. Biasanya, semakin lama anda dapat menggunakan kad kredit anda dengan 247Exchange, semakin tinggi had pembelian anda. 247Exchange akan membuat anda melalui pengesahan jika anda ingin menaikkan had pembelian melebihi $ 3,000 (had harian) dan $ 30,000 (had bulanan).

Membayar dengan kredit bukan satu-satunya pilihan. Anda juga mempunyai pilihan untuk membayar melalui deposit tunai dan baucar prabayar.

Untuk membeli beberapa bitcoin, daftar akaun 247Exchange. Anda hanya memerlukan alamat e-mel untuk memulakan dan sangat sesuai untuk membeli bitcoin tanpa nama. Dari sana, pilih lokasi anda, kaedah pembayaran yang anda sukai, dan kemudian buat pesanan anda.

Kelebihan:

 • Beli bitcoin dengan sebarang kad kredit / kad debit.
 • Ia menyokong deposit tunai dan baucar / kad prabayar.
 • Cepat dan senang.
 • jempol ke atas Sokongan yang boleh dipercayai.

Keburukan:

 • Had transaksi untuk pengguna yang tidak disahkan.

Buysomebitcoins

Buysomebitcoins adalah Bursa lain di mana anda boleh membeli bitcoin dengan kad kredit tanpa mengemukakan ID anda. Namun, mereka meminta pengesahan daripada mereka yang menginginkan had yang lebih tinggi. Untuk membeli bitcoin, anda hanya perlu mengesahkan nombor anda; mereka akan menghantar kod untuk pengesahan kepada anda. Mereka juga akan mendebitkan $ 1 dari kad anda untuk mengesahkannya, jumlah yang tidak dapat dikembalikan.

Walaupun mempunyai antara muka yang mudah dan mesra pengguna, beberapa pengguna mengadu bahawa Bursa mempunyai yuran tersembunyi. Juga, tidak jelas sama ada perkhidmatan pelanggan mereka responsif.

Kelebihan:

 • Beli bitcoin dengan kad kredit tanpa ID.
 • Urus niaga segera.

Keburukan:

 • Tidak dikawal selia.
 • Pengguna tidak mengawal dana.
 • Pengguna mengadu bayaran tersembunyi.
 • Laman web tidak kelihatan selamat.

Membeli di ATM Bitcoin

Kaedah cepat lain untuk membeli bitcoin tanpa nama adalah melalui ATM Bitcoin. Walau bagaimanapun, terdapat kelemahan pendekatan ini: terdapat had berapa banyak yang boleh anda beli tanpa nama; Juga, pilihan ini tidak tersedia untuk semua orang.

Dengan kebanyakan pengendali bitcoin, anda tidak perlu mengesahkan identiti anda untuk had yang rendah. Had dan pengesahan berbeza-beza bergantung pada jenis mesin dan pengendali.

Gunakan peta Coinatmradar.com untuk mencari ATM berhampiran anda. Pada masa ini, terdapat lebih dari 3,000 mesin ATM yang tersebar di seluruh dunia. Kemungkinannya adalah; mungkin ada yang berdekatan dengan bandar anda. Sekiranya demikian, anda hanya perlu mengikuti prosedur berikut untuk membeli bitcoin tanpa nama tanpa memerlukan sebarang ID.

Cara mengatasinya:

 1. Cari ATM bitcoin berhampiran anda menggunakan https://coinatmradar.com/ peta.
 2. Berjalan ke ATM; pada antara muka UI, pilih bahasa anda, dan arahkan ke pilihan “Beli Bitcoin”. Seterusnya, tentukan jumlah BTC yang ingin anda beli.
 3. Seterusnya, masukkan nombor telefon anda atau alamat E-mel (Langkah ini akan berbeza bergantung pada jenis mesin). Kod pengesahan akan dihantar ke nombor ini atau e-mel.
 4. Sekali lagi, bergantung pada jenis mesin, anda boleh memberikan alamat bitcoin yang ada atau anda mungkin perlu membuat yang baru. Sekiranya anda memilih untuk menggunakan alamat bitcoin yang ada, anda mempunyai pilihan untuk mengimbas kod QR-nya.
 5. Seterusnya, masukkan wang fiat ke dalam sistem, dan periksa transaksi untuk mendapatkan bitcoin.

Catatan: Sebilangan mesin tidak mencetak alamat bitcoin. Ini bermakna anda perlu mempunyai alamat dompet bitcoin sebelum anda membeli dengan mesin tertentu. Sekiranya anda tidak mempunyai petunjuk cara menetapkan dompet bitcoin, panduan ini akan sangat berguna.

Kesimpulan mengenai Cara Membeli Bitcoin Tanpa Nama

Membeli bitcoin tanpa menghantar maklumat peribadi hari ini adalah satu cabaran. Ini kerana sebahagian besar Bursa yang memungkinkan untuk membeli mata wang digital meminta perincian KYC / AML. Namun, jika anda tidak selesa memberikan butiran peribadi anda ke laman web pihak ketiga, ada tetingkap kecil yang boleh anda manfaatkan – baik membeli bitcoin dari laman web yang telah kami senaraikan di atas atau mempertimbangkan untuk melombong bitcoin menggunakan kolam penambangan.

Perlombongan adalah permainan bola yang berbeza; dengan kesukaran rangkaian yang semakin meningkat, dan kos tenaga yang ditanggung untuk menjalankan penambang ASIC, perlombongan mungkin bukan untuk semua. Lihat panduan langkah demi langkah kami mengenai cara melombong bitcoin pada tahun 2018.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map