Inisiatif Blockchain Dikeluarkan – PayPal Dilancarkan Secara Langsung, Fusang Menyokong Penerbitan Bon $ 3, dan Vertalo Tokenize Real Estate

Minggu terakhir ini telah menyaksikan pelbagai langkah positif untuk syarikat yang bekerja dengan teknologi blockchain. Walaupun, pada masa lalu, sektor ini telah melihat janji-janji yang tidak setara, ini dengan cepat menjadi perkara masa lalu kerana tidak setiap inisiatif dibangun di atas rumah kad.

Berikut adalah beberapa sorotan terkini syarikat yang telah mengikuti rancangannya, menerapkan blockchain dengan pelbagai cara.

Bank Pembinaan China

Kami telah melihat pelbagai contoh bank yang mengeluarkan bon berskala besar sejak dua tahun kebelakangan ini. The yang terbaru berasal dari bank kedua terbesar di dunia – China Construction Bank. Bon, yang biasanya diperdagangkan, sangat sesuai untuk pemindahan dan pengesahan pada blockchain. Walaupun bank sering mempunyai jabatan blockchain sekarang, mereka biasanya tidak pakar dalam blockchain; yang bermaksud, dalam contoh ini, China Construction Bank beralih kepada penyedia penyelesaian blockchain yang popular, Fusang Exchange.

Acara ini akan menyaksikan Fusang Exchange memudahkan penjualan bon berasaskan blockchain bernilai $ 3 bilion, bagi pihak China Construction Bank. Pembeli bon ini dijangka memperoleh keuntungan dari pulangan 0.75% setelah matang. Melalui Fusang Exchange, pembeli dapat memperoleh akses dan memperdagangkan bon ini dengan, Bitcoin dan USD.

Ketua Pegawai Eksekutif Fusang Exchange, Henry Chong, berbicara mengenai tarikan bon digital, dengan menyatakan,

“Penerbit tidak lagi perlu beroperasi dalam lingkungan yang terpecah-pecah dengan banyak aliran proses kerana platform ujung ke ujung FUSANG menyederhanakan keperluan mereka, dari penerbitan hingga penyenaraian, di satu tempat. Lebih-lebih lagi, pelabur global kini dapat memanfaatkan akses ke pelaburan yang sebelumnya hanya disediakan untuk institusi terbesar, bersama dengan yuran yang rendah dan telus. “

Sebagai tambahan kepada bon seperti ini, Fusang Exchange memberi para pelabur akses kepada sekuriti digital seperti Token SPICE yang baru disenaraikan.

Harta Tanah MountX dan Vertalo (VRE)

Usaha tokenisasi yang pertama kali diumumkan pada bulan Ogos, 2020, oleh MountX dan Vertalo Real Estate, secara rasmi sedang dijalankan. Kedua-duanya telah mengumumkan bahawa dua pangsapuri, bernilai total $ 250,000 USD, telah berjaya diubahsuai.

Bagi mereka yang tertanya-tanya apa faedah di sebalik inisiatif ini, kedua-duanya menyenaraikan perkara-perkara berikut, antara lain.

  • Pendaftaran pemegang saham rantaian
  • Penjagaan buku kemasukan tiga kali ganda
  • Integrasi API dengan broker / peniaga dan penjaga
  • Kecairan melalui pasaran sekunder

Ketua Pegawai Eksekutif Vertalo, Dave Hendricks, bercakap mengenai pentingnya usaha tokenisasi ini, dengan menyatakan,

“MountX memimpin dengan contoh dengan memajukan penggunaan teknologi aset digital untuk melayani industri teknologi harta tanah Amerika Utara dan Latin. Kunci usaha ini adalah kawalan kos. Sekiranya tokenisasi berfungsi untuk aset dengan harga lebih rendah, sangat penting untuk memanfaatkan rantai seperti Tezos di mana bayaran yang tidak dapat diramalkan dan kos gas yang tinggi tidak mengurangkan keuntungan pelabur pada masa perdagangan sekunder. Kami sangat gembira dan bersyukur kerana berpeluang menerapkan teknologi dan teknik yang revolusioner dan efisien modal di pentas antarabangsa dengan pasukan yang hebat, yang diketuai oleh Enrique Suarez, Pengasas dan Ketua Pegawai Eksekutif MountX. “

Harus diingat bahawa usaha ini adalah sebahagian dari inisiatif yang jauh lebih besar, yang akan menjadikan pasangan syarikat ini berfungsi untuk menandakan sekurang-kurangnya 15 harta tanah dalam beberapa bulan mendatang – termasuk penyenaraian di, kedua-duanya, di Mexico dan Kanada.

PayPal

Bulan lalu, PayPal membakar pasaran crypto dengan pengumumannya untuk sokongan aset digital yang akan datang. Maju cepat hanya tiga minggu dan perkhidmatan pemproses pembayaran telah secara rasmi keluar dari ujian beta, dan disiarkan secara langsung untuk orang awam.

“Kami dengan senang hati mengumumkan bahawa semua pemegang akaun PayPal yang layak di A.S. kini boleh membeli, memegang dan menjual cryptocurrency secara langsung dengan PayPal”

Walaupun pada masa ini perkhidmatan ini terhad kepada penduduk Amerika Syarikat, perkhidmatan ini dijangka berkembang dengan pesat pada Tahun Baru. Pengembangan ini akan berlaku bukan hanya dari segi geografi, tetapi pada aset yang disokong, kerana dijangkakan bahawa cryptocurrency teratas dan CBDC akhirnya akan menemui jalan mereka ke platform.

Buat masa ini, pengguna dengan akses ke platform akan dapat berdagang dan membelanjakan BTC, ETH, LTC, dan BCH bernilai sehingga $ 20,000 setiap hari – perkhidmatan yang dimungkinkan melalui pemberian lesen pertama seumpamanya.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map