CrossTower Exchange Menerima Lesen Bermuda Monetary Authority (BMA)

CrossTower, pengendali pertukaran baru yang diasaskan oleh veteran pasar modal dalam misi untuk mengarusutamakan pelaburan dan perdagangan aset digital, hari ini mengumumkan bahawa Bermuda Monetary Authority (BMA) telah memberikannya lesen di bawah Digital Asset Business Act (DABA). CrossTower telah diberikan lesen “Kelas M”, menjadikannya salah satu pertukaran cryptocurrency utama pertama yang menerima izin seperti itu dari pihak berkuasa.

Dalam beberapa tahun kebelakangan ini, Bermuda telah membuat nama untuk dirinya sendiri sebagai ekosistem yang berkembang pesat untuk syarikat fintech, crypto dan blockchain. Lesen DAB Bermuda membolehkan CrossTower beroperasi di Bermuda sebagai penyedia pertukaran aset digital dan perkhidmatan dompet kustodian. Perlesenan CrossTower memperkuat kedudukan Bermuda sebagai jalan masuk yang inovatif untuk ekonomi digital global.

“Berikutan kejayaan yang telah kita lihat di Amerika Syarikat sejak dilancarkan awal tahun ini, kami merasa sudah waktunya untuk mempercepat pengembangan global kami, dan Bermuda adalah tempat yang tepat untuk melakukannya, memandangkan kepentingannya untuk industri aset digital,” kata Kapil Rathi, Ketua Pegawai Eksekutif CrossTower. “Dengan lesen baru ini, kami sekarang memiliki kesempatan untuk memperluas jangkauan kami di segmen pasar yang berkembang pesat ini, dan kami berterima kasih kepada Otoritas Monetari Bermuda untuk memberikan kami alat dan sokongan untuk mewujudkannya.”

Pekerjaan Terkini CrossTower

CrossTower baru-baru ini membuat satu siri pelantikan eksekutif kanan, termasuk Christophe Michot, Pengarah Jualan; John Tavares, Ketua Operasi; dan Vanessa Williams, Ketua Pegawai Pematuhan (CCO). Perawakan anggota pasukan terbaru CrossTower menggarisbawahi pertumbuhan dan kemampuan syarikat untuk menarik bakat teratas.

Michot, bekas Pengurus Akaun di Kraken, menyertai CrossTower pada bulan Jun sebagai Pengarah Jualan. Dalam peranan ini, Michot bertanggungjawab untuk memperluas hubungan strategik dan kecairan platform CrossTower, yang terus berkembang sejak dilancarkan secara rasmi pada bulan Mei.

Mengapa Bermuda

Dalam beberapa tahun kebelakangan ini, Bermuda telah membuat nama untuk dirinya sendiri sebagai ekosistem yang berkembang pesat untuk syarikat fintech, crypto dan blockchain. Akhir tahun lalu, pemerintah mengumumkan akan menerima pembayaran mata wang digital dalam mata wang digital yang disokong USD yang dikeluarkan dan disimpan oleh syarikat yang dilesenkan oleh BMA.

Awal tahun ini, pemerintah memulai program rangsangan dolar Bermuda dengan syarikat DABA berlesen lain, yang menunjukkan kesediaan kerajaan untuk bekerjasama dengan syarikat yang mendapat lesen untuk mendorong penggunaan dan percubaan dengan teknologi baru ini.

Lesen DAB Bermuda membolehkan CrossTower beroperasi di Bermuda sebagai penyedia pertukaran aset digital dan perkhidmatan dompet kustodian. Perlesenan CrossTower memperkuat kedudukan Bermuda sebagai jalan masuk yang inovatif untuk ekonomi digital global.

Yang Berhormat. David Burt, JP, MP Premier Bermuda dan pemimpin nasional termuda dalam sejarah negara, bangga dengan status negara ini sebagai bidang kuasa yang tinggi untuk aset digital. “Kami sangat gembira untuk menyambut CrossTower ke perniagaan aset digital berlesen yang terus berkembang. Silsilah mereka dalam kewangan tradisional adalah ciri minat yang semakin meningkat untuk masa depan teknologi aset digital oleh pemain tradisional. “

Premier Burt menambah: “Bermuda memberikan peraturan kejelasan yang berpasangan yang menarik dengan pendekatan CrossTower untuk menyediakan perlindungan dan infrastruktur yang kuat untuk menyokong pemain institusi. Pilihan Bermuda mereka untuk tumpuan antarabangsa adalah bukti daya tarik kami sebagai bidang kuasa dan rejim pengawalseliaan kami. “

“Perkhidmatan concierge on-boarding Kerajaan Bermuda, rejim peraturan yang mesra crypto dan Perdana yang berfikiran maju telah mempercepat pengembangan jejak global kami,” kata CrossTower CoFounder dan Presiden Kristin Boggiano. “Kami bersyukur atas peluang untuk terus berkembang dan berinovasi pada kadar yang sesuai dengan selera global yang melonjak untuk perdagangan dan pelaburan aset digital.”

Berita ini mengikuti pengumuman CrossTower baru-baru ini mengenai perkongsiannya dengan Dewan Perdagangan Digital, serta tiga pengambilan baru strategik dari kripto dan kewangan berwajaran tinggi Kraken, Galaxy dan Legg Mason. Hari ini CrossTower menyokong perdagangan aset digital yang paling banyak diperdagangkan, termasuk Bitcoin, Ethereum, Litecoin, USDC, Bitcoin Cash, XRP, Stellar dan ZCash.


Selain berdagang di platformnya, CrossTower kini menawarkan produk margin, suku bunga,

meminjamkan produk dan produk berstruktur kepada pelabur yang berkelayakan. Mereka yang berminat dapat mengetahui lebih lanjut mengenai perkhidmatan CrossTower harus mengunjungi Laman web CrossTower.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map