Fail Kesetiaan untuk Dana Seperti ETF Bitcoin, dan Libra Nabs sebagai Veteran DC

Kisah terbesar dari dunia cryptocurrency yang mungkin anda terlepas

Dunia cryptocurrency tidak pernah berhenti bergerak, dan minggu ini tidak terkecuali. Kami melihat produk Bitcoin (BTC) yang berfokus pada pelaburan institusi diajukan, gergasi baru memasuki ruang perlombongan crypto, Persatuan Libra memburu pegawai kerajaan yang lain dan banyak lagi. 

Ikuti apa yang mungkin anda terlepas dalam edisi minggu ini dari OKEx Insights ‘Crypto News of the Week.

Fidelity mengemukakan dana berfokus BTC baru untuk pelabur institusi

Fidelity Investments Inc., sebuah syarikat perkhidmatan kewangan multinasional utama Amerika, telah mengemukakan dokumen dengan Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa Amerika Syarikat untuk melancarkan dana berfokus BTC baru, yang dipanggil Wise Origin Bitcoin Index Fund I, LP.

Jumlah pelaburan minimum adalah, seperti yang dinyatakan dalam pengajuan, $ 100,000 – mengarahkannya dengan tegas kepada pelabur institusi, yang baru-baru ini mendapat pendedahan kepada mata wang digital yang berlaku.

Pengambilan utama

  • Penyokong Bitcoin telah lama memerhatikan dana yang diperdagangkan di bursa, yang biasanya disebut sebagai ETF. Walaupun permohonan untuk produk semacam itu telah berulang kali ditolak oleh SEC, dana FTC yang baru yang berfokus pada BTC boleh bertindak sebagai alternatif lain yang layak untuk kumpulan institusi.
  • Sebilangan di ruang 401 (k) cukup optimis perhatikan harapan mereka bahawa dana Fidelity dapat mencapai aset $ 1 bilion di bawah pengurusan.

Kumpulan Mata Wang Digital memasuki ruang perlombongan crypto dengan Foundry

Digital Currency Group, sebuah firma modal teroka crypto yang terkenal yang paling banyak mengendalikan Grayscale Investments, Genesis dan CoinDesk, bergabung dengan industri perlombongan cryptocurrency melalui anak syarikat baru. Dipanggil Foundry, syarikat yang berpusat di Rochester, NY akan berurusan dengan perlombongan, pengambilan saham, pembiayaan perkakasan, perolehan peralatan, dan perundingan.

Kumpulan Mata Wang Digital sedang merancang melabur lebih daripada $ 100 juta menjadi anak syarikatnya hingga akhir tahun depan.

Pengambilan kunci

  • Industri perlombongan Bitcoin sebahagian besarnya didominasi oleh operasi di China, yang menuntut 65% daripada jumlah hash cryptocurrency pertama dan terpenting. Foundry dapat menolong pelombong Amerika Utara menuntut bahagian pasaran yang lebih besar daripada anggaran semasa 8%.

China menguasai industri perlombongan Bitcoin. Sumber: Pusat Kewangan Alternatif Cambridge

Libra Association mengupah bekas ketua undang-undang Keselamatan Dalam Negeri

Libra Association – kumpulan di sebalik mata wang digital yang berkaitan dengan Facebook, Libra – mempunyai diupah bekas Penasihat Umum Jabatan Keselamatan Dalam Negeri A.S. Steve Bunnell sebagai ketua pegawai undang-undangnya.


Pengambilan utama

  • Pengambilan Bunnell menggambarkan dorongan berterusan Libra Association untuk memenangkan sokongan para penggubal undang-undang A.S. dengan mengambil bekas pegawai kerajaan. Dia akan menggantikan bekas pengarah Rangkaian Penguatkuasaan Jenayah Kewangan.
  • Bunnell memiliki pengalaman masa lalu dengan privasi dan keamanan data di firma undang-undang O’Melveny & Myers, yang bertindak sebagai penasihat mengenai penubuhan Crypto Rating Council. Oleh itu, dia mungkin membawa kepakaran yang sangat diperlukan kepada Libra berikutan banyak masalah privasi data dari Facebook sejak beberapa tahun kebelakangan ini.

ShapeShift menuntut ganti rugi setelah bekerja di dalam

ShapeShift menuntut saman bekas jurutera kanan Azamat Mukhiddinov atas ganti rugi yang disebabkan oleh kecurian $ 900,000 dalam BTC kerana perisian jahat. Defendan dilaporkan telah membayar balik pertukaran aset digital melalui pindahan kawat, transaksi BTC dan beg duffel yang penuh dengan wang tunai.

Tuntutan sivil telah difailkan di Mahkamah Daerah Persekutuan Colorado.

Pengambilan kunci

  • ShapeShift sebelum ini mengalami tidak berbeza "kerja dalam" pada tahun 2016, yang menunjukkan bahawa pertukaran mungkin perlu mengukuhkan keselamatan dalamannya.

Fail A.S. sesuai dengan akaun jenayah Korea Utara yang didakwa

Pendakwa A.S. memfailkan saman pelucutan terhadap 280 akaun cryptocurrency yang mempunyai kaitan dengan peretasan pertukaran wang haram dan pengubahan wang haram yang ditaja oleh negara Korea Utara.

Peretasan yang dimaksudkan melibatkan pencurian $ 272,000 dari bursa yang tidak disebutkan namanya dan pencurian $ 2.5 juta dari bursa di A.S. Dana yang dicuri itu didakwa dicuci melalui pedagang bebas dari China dengan sejarah pengubahan wang haram yang melibatkan kripto.

Pengambilan kunci

  • Telah lama diedarkan di antara kedai berita yang berfokus pada cryptocurrency bahawa rangkaian penggodaman cryptocurrency yang ditaja oleh Korea Utara adalah luas. Keluhan baru ini dapat memberi sinar yang lebih terang pada mekanisme dalaman rangkaian kejahatan yang nyata.

 

OKEx Insights menyajikan analisis pasaran, ciri mendalam dan berita yang disusun daripada profesional crypto.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map